back to homepage

Waterbike-3.0

Waterbike-3.0
Sla een nieuwe weg in:
een waterweg!


Een combinatie van 'lift' van draagvleugels en drijfvermogen van een bulb

De Waterbike-3.0 heeft 2 waterlijnen: 1] als je met zeer geringe snelheid fietst of als je stilligt in het water. De twee drijvers houden je stabiel en droog. 2] Als je sneller gaat fietsen, zal de Waterbike-3.0 ongeveer 40 cm onhoog komen. De drijvers geven dan geen weerstand meer in het water. Een snelheid van 15 a 20 km per uur is dan haalbaar.

Aandrijving

De energiebron ben jezelf. Je trapt op de pedalen net als bij een ligfiets. Je spierkracht wordt overgebracht op een verticale as die door de voorste staander loopt, en vervolgen op een horizontale as die door de bulb loopt naar de schroef.

Bekijk de 3D-animatie op YouTube

Balans houden als je fietst

Eenmaal op snelheid en op hoogte heb je geen stabiliteit meer van de drijvers omdat deze niet meer het water raken. Met twee flaps op de achterfoil en een flap op de voorfoil (driehoeksbasis) houd je de Waterbike-3.0 horizontaal en op constante hoogte.

Is de Waterbike-3.0 te koop ?

Nee, simpelweg omdat-ie nog niet bestaat. De bovenstaande tekeningen zijn het begin. We werken aan een model op schaal 1:6 aangedreven door een electromotortje in plaats van een fietsende mens. Met dit model gaan we testen of alles werkt. Wil je op de hooggte gehouden worden van de ontwikkelingen, like dan de Facebook Page facebook.com/waterbike-3.0.

Oproep medewerking

Bij de verdere ontwikkeling van Waterbike-3.0 is jouw hulp van harte welkom. We zoeken technici, wiskundigen, lassers, leveranciers, financiers... Iedereen die een bijdrage levert, deelt mee in het succes en het genot van lekker fietsen op het water. Neem contact op als je op enigerlei wijze kunt bijdragen aan de realisatie van Waterbike-3.0.

 
Een andere weg inslaan, namelijk een waterweg. Op de fiets! Lekker een tocht maken door sloten, kanalen en op meren. Ik heb er nachten voor wakker gelegen, piekerend over hoe ik dit zou bereiken. Wikkend en wegend tussen snelheid, materiaalkeuze, vorm, stroomlijn, overbrenging, constructie... etc. Op hoofdlijnen ben ik eruit. En ik ga deze keer mijn denkwerk niet voor mezelf houden. Ik wil het delen met iedereen die er iets aan kan hebben, of er iets mee denkt te kunnen verdienen. En - belangrijker nog - wil ik het ook delen met mensen die iets kunnen bijdragen aan de Waterbike-3.0. technici, wiskundigen, lassers, leveranciers en financiers... u bent uitgenodigd.