back to homepage

responsive webdesign


Is jouw site al geschikt voor smart phones & tablets..?  

 

Veel van de huidige websites zijn nog gemaakt voor desktops en laptops met een breed beeldscherm. In 2011 deed men slechts 5% van alle webpagina-bezoeken met een mobiel apparaat. In januari 2014 werd in Europa 12,7% van alle webpagina's mobiel bekeken, en in januari 2015 was dit 20,7%.

 

Van de mobiele page-views is tegenwoordig 2/3 met smart phones. De verwachting is dat de komende jaren het deel mobiel sterk verder zal stijgen. Kenners beweren naar meer dan 60%.

 

Ook voor jouw website geldt dus dat nu/binnenkort ongeveer 2 a 3 op de 10 bezoekers dit met een mobiel apparaat zal doen. Je kunt daarom maar beter hierop voorbereid zijn, en je site responsive designed(*) laten maken. Oftewel geschikt voor zowel desktops, als wel tablets en mobiele telefoons.

 

Is je site nog niet responsive?
Dan kan ik dat voor je verzorgen.

Onlangs heb ik bijvoorbeeld www.sk-jachtbouw.nl en www.hotelinmarrakech.nl response ontworpen en gebouwd. En ook deze site (www.raulph.com) heb ik responsive gemaakt/herbouwd.

 

Als je besluit je site responsive te maken, kun je overwegen om andere zaken van je wish list tegelijk aan te pakken. Bijvoorbeeld foto-albums of filmpjes toevoegen, integratie van social media, een blog of andere leuke interactieve zaken.

Als je zelf gemakkelijk aanpassingen aan je site wilt kunnen doorvoeren, is de toepassing van WordPress wellicht een goede optie. WordPress biedt een Content Management Systeem (CMS) en je kunt er responsive websites mee realiseren.

 

Gratis Quick Scan

Graag doe ik een gratis Quick Scan van je site. Je krijgt dan een advies over enkele Quick Wins en andere aanpassingen aan de site die voor jouw situatie belangrijk zijn, en een richtprijs voor de realisatie ervan.

 

Ja, ik wil een gratis Quick Scan van mijn website

bel me voor overleg of een afspraak
stuur me de uitkomsten van de scan per e-mail
anders, namelijk :
 
De URL/het webadres van mijn website is:
 
Opmerking of aanvullende info:
   
de heer / mevr.:  
Naam:
Telefoon:
E-mail:
   

 

 

Vriendelijke groet, Pieter

creatief initiatiefnemer - Raulph.com

 

 


(*) Tip : om te kijken of een site responsive is, bekijk deze dan met een desktop (PC of laptop). ‘Pak’ vervolgens met je cursor de rechterzijde van het browservenster en trek dit naar links, tot een venster ontstaat dat ongeveer even breed is als een mobiele telefoon. Een responsive website past zich aan de breedte van het scherm aan.

 

Sites die niet responsive zijn, blijven even breed bij alle schermbreedtes. Het gevolg is dat bij smart phones en (smalle) tablets delen van de pagina’s buiten beeld verdwijnen. Of dat de brede webpagina’s integraal versmald worden weergegeven met als gevolg onleesbaar kleine lettertjes. Je moet dan steeds in- & uitzoomen en scrollen/swipen om de juiste stukjes van de webpagina’s te kunnen lezen/bekijken.

 
Achter de knoppen, soms tot diep in de nacht. En niet één nacht maar ettelijke. ‘k Heb er geen spijt van. Behalve html en css heb ik ook mezelf beter leren kennen. De wereld van internet, webdesign en scripting. “Cyberspace, it’s out there somewhere..” En toen ineens was het hier al een beetje..! Daarna kwam het steeds verder. Best wel spannend.